instagramnedir

Instagram Nedir, Nasıl Kullanılır?

İnstagram, kullanıcılarının filtreler, çerçeveler, retro renkler vb. gibi birden fazla fotoğraf efektine sahip resim ve videoları yüklemelerine, daha sonra bu görüntüleri aynı platformda veya aynı platformda paylaşmalarına olanak tanıyan bir sosyal ağ ve aynı anda bir mobil uygulamadır. 

Instagram, Mark Zuckerberg’in üniversiteden sınıf arkadaşı olan kurucusu Kevin Systrom tarafından San Francisco’da geliÅŸtirilmiÅŸtir. Bu sosyal imaj platformunu dijital pazarlama stratejilerine dahil etmenin avantajlarından hala habersiz olan binlerce insan var.

Esas olarak bu nedenle, bugün Instagram’ın ne olduÄŸunu ve bugün dünyanın en önemli sosyal aÄŸlarından biri haline gelmiÅŸ ve sosyal medya yönetimi yapan kiÅŸiler aracılığıyla pazar ve reklam alanı olarak ta kullanılmaktadır. Bu uygulama veya aÄŸ ÅŸu anda dünyanın en hızlı büyüyen aÄŸlarından biridir.

2012 yılında, 24 saatten kısa bir sürede bir milyondan fazla indirmeye ulaşan Android için halka açık sürüm çıktı. Aynı yıl, şirket Facebook tarafından bir milyar dolara satın alındı.

2013 yılında kullanıcı taleplerine boyun eÄŸmiÅŸ ve yayınlanan fotoÄŸrafların herhangi birinde kiÅŸi ve markaları etiketleme imkanı sunmuÅŸtur. Aynı yıl, fotoÄŸraf veya videolarla doÄŸrudan ve özel mesajlar göndermenin yolu olan Instagram Direct’i entegre etmiÅŸtir.

2.000 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip bu sosyal ağ,  fotoğraf ve videoların paylaşılması, filtrelerin uygulanması ve böylece cep telefonu ile çekilen bir fotoğrafın profesyonel bir görüntü haline gelmesi için kullanılmaktadır. Kullanıcı, cep telefonundan bir fotoğraf çeker veya bir video kaydeder, bir filtre veya fotoğrafik rötuş (ışık, doygunluk vb.) uygular ve bunu topluluğuyla paylaşır, geçici olarak yapmayı veya duvarına sabitlemeyi seçebilir.

Instagram’ın ne olduÄŸu ve kökenleri hakkında biraz bilgi sahibi olduktan sonra, sosyal medya yöneticisi ne yapar inceleyelim,

  • Åžirket için bir promosyon stratejisinin geliÅŸtirilmesi. Ana ürünleri, hedef kitleyi ve rakipleri incelemek. Analize dayalı olarak bir içerik planı hazırlar ve yönetici ile koordine eder.
  • İçerik oluÅŸturma, tasarımcı için görevler belirleme, içerik planına göre gönderi yayınlama.
  • Abonelerle iletiÅŸim. Yorumlara ve özel mesajlara yanıt verir, olumsuz ifadeleri izler, tartışmalara katılır ve izleyicilerin faaliyetlerini etkiler.
  • Yeni aboneler çekmek. Projeler ve yarışmalar hazırlar, diÄŸer halklarla ve blog yazarlarıyla reklamcılık hakkında görüşür.
  • Göstergelerin analizi. Hangi gönderilerin en çok görüntülenme ve yorum aldığını, siteye kaç tıklama yapıldığını, reklam kampanyası sayesinde kaç abonenin geldiÄŸini belirler.
  • Yeni araçları test etme. Sosyal aÄŸlardaki güncellemeleri takip eder, hesapları tanıtmak için yeni özellikler kullanır.
  • Sosyal aÄŸların önemi artmaya devam ediyor: insanlar iletiÅŸim kuruyor, alışveriÅŸ yapıyor, haberleri okuyor, eÄŸitim alıyor. Hemen hemen her ÅŸirketin ürünleri tanıtmak ve müşterilerle etkileÅŸim kurmak için kendi sosyal medya hesabı vardır. Bu, uzmanlara olan talebin yalnızca arttığı anlamına gelir.

Bu, görünürlük elde etmenin nispeten kolay olduğu bir platformdur. Şu anda çoğu sektörde en yüksek etkileşime sahip sosyal ağdır. Bu, içerikle kullanıcı etkileşiminin seviyesinin diğer ağlara kıyasla en yüksek seviyede olduğu anlamına gelir.

Sosyal ağlar uzun zamandır sadece arkadaşlarla eğlence ve iletişim için bir platform olarak algılanmayı bırakmış durumdadır.  Bu, bir sosyal medya yöneticisi tarafından profesyonelce yönetilen güçlü bir pazarlama aracıdır.

Uzmanlık hem reklamcılık, halkla ilişkiler, tasarım, iletişim hem de analitik alanla ilişkilidir. Sosyal medya yönetimi işlevleri, şirketin büyüklüğüne ve hedeflerine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Bazen sadece bir strateji geliştirmeniz ve içerik oluşturmanız gerekir ve bazen bir uzman, bir hedef uzmanı ve tasarımcının görevlerini yerine getirir.